Enrich Layer

Dette værktøj beriger dine data ved at hente fakta om de mennesker, steder og virksomheder, der omgiver dine datasteder, og gør det muligt for dig at besvare spørgsmål om steder, som du ikke kan besvare med kort alene. For eksempel: Hvilken type mennesker bor her? Hvad ønsker mennesker, der bor i dette område, at foretage sig? Hvilke vaner, og hvilken livsstil har de? Hvilke typer virksomheder er der i dette område?

Resultatet bliver et nyt lag, der indeholder alle demografiske og geografiske oplysninger fra givne datasamlinger. De nye oplysninger tilføjes som et felt i tabellen.

Hvis feltet Brug aktuel kortudstrækning er markeret, er det kun objekterne i det inputlag, der er synligt inden for den aktuelle kortudstrækning, der beriges. Hvis markeringen fjernes, beriges alle objekter i inputlaget, også selv om de er uden for den aktuelle kortudstrækning.

Vælg det lag, der skal beriges med nye data

Det punkt-, linje- eller områdelag, der skal beriges med nye attributdata.

Ud over at vælge et lag fra dit kort kan du vælge Vælg Living Atlas-analyselag eller Vælg analyselag nederst på rullelisten. Dette åbner et galleri med en samling lag, der er nyttige til mange analysetyper.

Berigelsesvariabler

Klik på Vælg variabler for at åbne databrowseren. Databrowseren kan hjælpe dig med at finde og vælge berigelsesvariabler individuelt eller i samlinger.

Et område vælges automatisk baseret på dine data. Du kan vælge en anden region, hvis dine data dækker mere end én landsdel.

Berigelsesvariablerne er organiseret i datasamlinger, så der er nem adgang til dem. Når du vælger en datasamling, viser browseren et par af de mest populære berigelsesvariabler i samlingen. Under Fortsæt med at bladre vises desuden kategorier inden for samlingen. Inden for hver kategori kan du vælge hele underkategorier eller bore dig ned i en underkategori og vælge individuelle berigelsesvariabler. Du kan også bruge søgefeltet til at finde en bestemt variabel inden for en kategori.

Når du vælger variabler, som skal medtages til berigelse, føjes de til indkøbsvognen i hjørnet af databrowseren. Brug indkøbsvognen til at holde styr på antallet af variabler, som du har valgt.

Hver variabel, der er valgt, tilføjes som et felt i dit resultatlag.

Definér områder, der skal beriges

Definér området omkring dine inputpunkter eller -linjer, der skal beriges, ved enten at bruge en afstand i fugleflugtslinje eller en valgt rejsetilstand. For en afstand i fugleflugtslinje skal du angive en værdi op til 1000 miles (1609 kilometers). Rejsetilstande kan kun bruges, når dit inputlag indeholder punkter. De tilgængelige rejsetilstande fastsættes af administratoren for din organisation. Når du bruger en af rejsetilstandene, foretages målingerne langs med veje eller gåstier, og målingerne stemmer overens med gældende regler såsom ensrettede gader, ulovlige vendinger osv. Når du har valgt tilstand og mål, skal du angive en varighed eller afstand på op til 5 timer (300 minutter) eller 300 miles (482,8 kilometer).

Hvis Returnér resultat som afgrænsningsområder er markeret, vil det returnerede resultat være områdeobjekter, som defineres af tids- eller afstandsværdierne ovenfor. Hvis feltet ikke er markeret, vil det returnerede resultat være punktobjekter.

Navn på resultatlag

Dette er navnet på det lag, som oprettes i Mit indhold og føjes til kortet. Standardnavnet er baseret på navnet på værktøjet og navnet på inputlaget. Hvis laget allerede findes, vil du blive bedt om at angive et andet navn.

Ved hjælp af rullelisten Gem resultat i kan du angive navnet på en mappe i Mit indhold, hvor resultatet skal gemmes.