Ekstraher data

Med dette verktøyet kan du velge og laste ned data for et bestemt interesseområde. Lagene du velger, legges til i en ZIP-, CSV- eller KMZ-fil.

Lag som skal trekkes ut

Dette er lagene i innholdsfortegnelsen som du kan trekke ut geoobjekter fra. Lagene det er merket av for, trekkes ut og inkluderes i en resulterende ZIP-fil eller CSV-fil.

For at et lag skal vises i listen over lag som skal trekkes ut, må du enten eie dataene eller dataenes eier må aktivere eksport av dataene. Slik aktiverer du eksport av data du eier:

• Åpne elementbeskrivelsen for dataene.
  • Klikk på Rediger for å endre beskrivelsen av elementet.
  • Rull ned til Egenskaper-delen.
  • Kryss av ved Eksporter data.

Studer område

Området som definerer hvilke geoobjekter som skal inkluderes i ZIP-filen eller CSV-filen. Du kan velge blant følgende:

• Gjeldende synlige kartutstrekning ( Samme som skjerm).
  • Ett av lagene i innholdsfortegnelsen.
  • Tegn et område for å definere studieområdet.
Alle geoobjekter som er helt innenfor kartutstrekningen, trekkes ut. For geoobjekter som krysser eller avskjærer grensen for kartutstrekningen, men ikke er helt innenfor utstrekningen, har du to alternativer:
  • Velg geoobjekter – Hele geoobjekter som krysser grenselinjen for studieområdet, trekkes ut.
  • Beskjær geoobjekter – Kun de delene av geoobjektene som er innenfor studieområdet, trekkes ut.

Utdataformat

Formatet på dataene som trekkes ut. Når du eksporterer linje- eller områdegeoobjekter til CSV-filer, er det bare ikke-geografiske attributter som trekkes ut. Når du eksporterer punktgeoobjekter, trekkes både romlige og ikke-romlige attributter ut.

Navn på utdatafil

Dette er navnet på elementet som legges til i Mitt innhold. Elementnavnet baseres på valgt Utdataformat. Hvis elementet finnes allerede, blir du bedt om å bekrefte at du vil overskrive det.

Bruk rullegardinlisten Lagre resultat i til å angi navnet på en mappe i Mitt innhold som resultatene skal lagres i.